Internationaal Vuurwerkfestival vanavond van start in Scheveningen

algemeen
0
11 aug 15:15
Het gaat weer knallen in Scheveningen wanneer daar vanavond de 38e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival begint. Acht landen presenteren er hun vuurwerkshows tijdens vier avonden.
De deelnemende landen zijn Nederland, Polen, China, Frankrijk, Japan, België, Portugal en titelverdediger Spanje die vorig jaar de spectaculairste show had.

De shows zijn te zien op vrijdag 11, zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Per avond verzorgen twee landen een show: om 21.45 en om 22.30 uur. 

Het vuurwerk gaat vanaf een drijvend ponton de lucht in. Het ligt zo'n 275 meter van het strand af, ter hoogte van het Kurhaus. De vakjury bekijkt de vuurwerkshows vanaf het terras van het beroemde hotel. De juryleden letten er onder meer op dat de show representatieve onderdelen van het betreffende land bevat.

Rond het festival zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein. Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen.
© ANP 2017
scheveningen
internationaal
vuurwerkfestival
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
doden
wk voor clubs
trump
mbark boussoufa
eredivisie
al jazira
el othmani
netanyahu
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir