Internationaal Vuurwerkfestival vanavond van start in Scheveningen

algemeen
0
11 aug '17
Het gaat weer knallen in Scheveningen wanneer daar vanavond de 38e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival begint. Acht landen presenteren er hun vuurwerkshows tijdens vier avonden.
De deelnemende landen zijn Nederland, Polen, China, Frankrijk, Japan, België, Portugal en titelverdediger Spanje die vorig jaar de spectaculairste show had.

De shows zijn te zien op vrijdag 11, zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Per avond verzorgen twee landen een show: om 21.45 en om 22.30 uur. 

Het vuurwerk gaat vanaf een drijvend ponton de lucht in. Het ligt zo'n 275 meter van het strand af, ter hoogte van het Kurhaus. De vakjury bekijkt de vuurwerkshows vanaf het terras van het beroemde hotel. De juryleden letten er onder meer op dat de show representatieve onderdelen van het betreffende land bevat.

Rond het festival zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein. Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen.
© ANP 2017
scheveningen
internationaal
vuurwerkfestival
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
jamal sellami
botola pro
chan 2018
hamid el hazzaz
economie
wydad casablanca
el jadida
reizen
turkije
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima