Marokkaanse 'escobar' opgepakt in Spanje zal worden uitgeleverd aan Roemenië

buitenland
5
11 aug '17
Mimoune Kaabouni, een van de grootste drugsbarons in Europa, zal in Roemenië worden berecht voor drugshandel na een record inbeslagname van 2300 kilo cocaïne.
Door zijn reputatie als drugsbaron kreeg hij van de Spaanse autoriteiten de bijnaam"Marokkaanse Escobar', meldt de Marokkaanse nieuwssite goud.ma

Mimoune Kaabouni werd begin juli 2016 gearresteerd op de luchthaven van Malaga in Spanje. Hij was erin geslaagd een lading van 2300 kilo cocaïne in bananendozen op Roemeens grondgebied in te voeren en werd hierna gezocht door de Roemeense autoriteiten. De Roemeense justitie had verzocht om uitlevering en dat verzoek is door Spanje gehonoreerd. Kaabouni zal op korte termijn worden uitgeleverd en in Roemenië worden berecht.

Tijdens verhoren bekende Kaabouni dat hij de drugs het Europese grondgebied had ingevoerd via de havens van Antwerpen, maar ook Rotterdam en Amsterdam. Hij erkende dat hij van plan was een nieuwe vestiging in de haven van Constanta in Roemenië op te zetten om zijn netwerk in Europa uit te breiden.

Photocredit: Andreea
mimoune kaabouni
marokkaanse
escobar
cocaine
roemenie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
ziekenhuis
chan 2018
mishandeling
jamal sellami
drugs
frmf
drugshandel
achraf bencharki
dgsn
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima