Marokkaanse 'escobar' opgepakt in Spanje zal worden uitgeleverd aan Roemenië

buitenland
5
11 aug 17:11
Mimoune Kaabouni, een van de grootste drugsbarons in Europa, zal in Roemenië worden berecht voor drugshandel na een record inbeslagname van 2300 kilo cocaïne.
Door zijn reputatie als drugsbaron kreeg hij van de Spaanse autoriteiten de bijnaam"Marokkaanse Escobar', meldt de Marokkaanse nieuwssite goud.ma

Mimoune Kaabouni werd begin juli 2016 gearresteerd op de luchthaven van Malaga in Spanje. Hij was erin geslaagd een lading van 2300 kilo cocaïne in bananendozen op Roemeens grondgebied in te voeren en werd hierna gezocht door de Roemeense autoriteiten. De Roemeense justitie had verzocht om uitlevering en dat verzoek is door Spanje gehonoreerd. Kaabouni zal op korte termijn worden uitgeleverd en in Roemenië worden berecht.

Tijdens verhoren bekende Kaabouni dat hij de drugs het Europese grondgebied had ingevoerd via de havens van Antwerpen, maar ook Rotterdam en Amsterdam. Hij erkende dat hij van plan was een nieuwe vestiging in de haven van Constanta in Roemenië op te zetten om zijn netwerk in Europa uit te breiden.

Photocredit: Andreea
mimoune kaabouni
marokkaanse
escobar
cocaine
roemenie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
doden
wk voor clubs
amsterdam
real madrid
trump
el othmani
eredivisie
wydad casablanca
glory redemption
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir