Lange schorsing Ronaldo blijft staan

sport
0
16 aug '17
Cristiano Ronaldo blijft geschorst voor de komende vijf duels van Real Madrid. De Spaanse voetbalbond heeft het beroep van de Portugese sterspeler tegen zijn straf afgewezen. Daardoor mist hij woensdagavond de return in Madrid tegen FC Barcelona voor de Spaanse Supercup en de eerste vier competitieduels.

"Overdreven en belachelijk", reageerde Ronaldo ontstemd. "Het is onmogelijk om hiervoor immuun te blijven. Ik voel me gezocht."

Ronaldo maakte afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Barcelona het tweede doelpunt voor Real, dat de wedstrijd met 3-1 won. Hij trok na zijn treffer zijn shirt uit en kreeg geel. Kort daarna ontving Ronaldo zijn tweede gele kaart voor een vermeende fopduik. Toen hem de rode kaart werd getoond, gaf de vedette de scheidsrechter een zetje. Voor die duw werd hij maandag gestraft met vier duels schorsing. Daar komt nog één wedstrijd bij voor zijn rode kaart.

Trainer Zinédine Zidane van Real Madrid noemde dinsdag al de sanctie tegen Ronaldo veel te zwaar. "Vijf wedstrijden is te veel. Dit klopt echt niet", klaagde de voormalige topvoetballer.

© ANP 2017
ronaldo
schorsing

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi