339 migranten op zee gered tussen Marokko en Spanje

marokko
0
17 aug '17
De Spaanse kustwacht heeft aangekondigd dat zij gisteren 339 mensen aan boord van zeven bootjes hebben gered in de wateren van de Straat van Gibraltar tussen Marokko en Spanje, een route die steeds meer door migranten wordt genomen.

Onder de geredde migranten, die allemaal naar de kuststad Tarifa werden overgebracht, waren er tenminste 19 minderjarigen en een baby, zei een woordvoerder van de Spaanse kustwacht. Onderdanen uit de Maghreb-landen worden teruggestuurd naar hun respectieve landen, meldt Lefr360, terwijl minderjarigen en sub-Sahara migranten tot regionale ITIS-centra zullen worden toegelaten.

"Het aantal boten dat deze zomer aan de Spaanse kust aankomt, is ongebruikelijk", zei de woordvoerder tegen AFP en voegde toe dat er drie keer meer boten waren dan het voorgaande jaar.

Tussen januari en juli 2017 kwamen 7642 migranten in Spanje aan via zee, tegenover 2763 tijdens dezelfde periode in 2016. 

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is dit cijfer (tot 11 augustus) gestegen tot 8385 migranten. Daarnaast zijn 121 migranten gestorven terwijl zij Spanje probeerden te bereiken, tegenover 128 voor het hele jaar 2016.

IOM schat dat Spanje dit jaar Griekenland zou kunnen inhalen betreffende migranten aankomsten over zee, achter Italië.

Naast de aankomsten over zee lukt het ook steeds meer migranten om door te dringen tot Spaans grondgebied via de Spaanse enclaves Sebta en Melilia.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
spanje
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi