Netwerk opgerold die migranten per jetski vanuit Marokko naar Spanje vervoerden

marokko
10
18 aug '17
De Spaanse politie meldde gisteren dat ze een illegaal immigratienetwerk hebben ontmanteld die migranten op jetski's uit Marokko, door de Straat van Gibraltar, naar Spanje vervoerden voor 5000 euro per persoon.

De smokkelaars vervoerden "bijna dagelijks" twee migranten per jetski voor 5000 euro per persoon om de 18 minuten durende oversteek te maken, meldde de Spaanse politie in een verklaring.

Eenmaal aangekomen op een strand in de provincies Cádiz of Malaga werden de migranten naar Algeciras gebracht "waar ze urenlang van hun vrijheid werden beroofd" totdat familieleden of kennissen in Sebta de schuld hadden betaald.

Drie leden van het netwerk werden gearresteerd, één aan de Europese kant van de Straat van Gibraltar, in Algeciras, en twee in Sebta. De politie specificeerde niet wanneer de arrestaties precies plaatsvonden.

Twee andere leden van het netwerk slaagden erin om op het moment van de arrestatie te vluchten en zijn onderworpen aan een internationaal arrestatiebevel, aldus de politie. De nationaliteit van de gearresteerde smokkelaars is niet bekendgemaakt, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
spanje
jetski
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi