CHAN 2018: Marokko plaatst zich ten koste van Egypte voor eindtoernooi in Kenia

marokko
1
19 aug '17
Vanavond vond in Rabat de return plaats van het beslissende kwalificatie tweeluik voor de CHAN 2018, de Afrika Cup met enkel spelers uit de Afrikaanse competities.

Na het uitduel in Alexandrië met 1-1 te zijn geëindigd restte de ploeg van bondscoach Jamal Sellami niets anders dan een simpele zege voor het thuispubliek. Na een stroef lopende eerste helft herpakten de Leeuwen van de Atlas zich en troffen ze maar liefst 3 maal het vijandig doel.

Gescoord werd er via Jawad El Yamiq (Raja Casablanca), Abderrahim Makrane (Chabab Rif Al Hoceima) en tenslotte Badr Boulahroud (FUS Rabat) die een penalty benutte. De ontmoeting eindigde in 3-1.

Met deze zege plaatst het lokale elftal van Marokko zich dan ook voor de CHAN 2018. Een variant van de Afrika Cup, echter wordt deze met enkel spelers uit de lokale Afrikaanse competities gespeeld. Het toernooi loopt van 11 januari 2018 tot en met 2 februari.

De opstelling en wissels:
El Mhamdi, Samoumi, Banoun, El Jamiq, Jbira; Boulahroud, Es-Saidi, El Haddad (Hamoudane), Hafidi, Ounajem (El Karti), Makran (Bencharki).

Bekijk hieronder een korte samenvatting van de wedstrijd:

YouTube link

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2017
marokko
chan2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?