Spaanse politie zoekt nog steeds één man

marokko
0
20 aug '17
De Catalaanse politie gaat nog steeds uit van de hypothese van twaalf verdachten bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils op donderdag. Naar één man is de politie nog steeds op zoek, zei woordvoerder Albert Oliva zondag voor de lokale radio.

De gezochte man is de 22-jarige in Marokko geboren Younes A., zei hij. De moeder van Younes A. heeft haar zoon opgeroepen zich over te geven. Younes A. moet zichzelf aangeven bij de politie, citeert het nieuwsportaal van de Catalaanse radiozender Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio op Twitter de vrouw. Younes A. is voortvluchtig en is mogelijk naar Frankrijk uitgeweken.

De politie kan nog niet bevestigen of er meer dan één persoon woensdag is omgekomen in een ontploft huis in Alcanar. "Het kan er één zijn, twee of drie", aldus Oliva. Spaanse media berichtten eerder dat de politie de resten van drie personen heeft gevonden in het huis.

De politie vermoedt dat de terreurcel in deze woning plannen voorbereidde voor een nog grotere aanslag in Barcelona. In het huis zijn zo'n honderd gasflessen gevonden.

© ANP 2017
younes abouyaaqoub
barcelona
politie
woordvoerder
terreurcel
marokko
cambrils
alcanar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?