Al-Sunna moskee in Spanje slachtoffer van haat

buitenland
0
20 aug '17
De Al-Sunna moskee in Fuenlabrada, aan de zuidelijke rand van Madrid, werd slachtoffer van haat in de nacht van vrijdag op zaterdag, zei Mohamed Kharchich, de secretaris-generaal van de moskee.

In een verklaring vandaag aan het Marokkaanse persbureau MAP vertelde Mohamed Kharchich dat een varkenshoofd op de stoep voor de moskee was gelegd en dat er opschriften van racistische en xenofobe aard werden gespoten op de gevel en deur van de moskee, waaronder een swastika en de tekst "dood aan de islam".

Deze daad van haat veroorzaakte een shock en verontwaardiging onder de gelovigen, zei hij, opmerkend dat het Islamitische religieuze en culturele centrum al meer dan 30 jaar bestaat en altijd heeft bijgedragen tot de bevordering van coëxistentie en tolerantie. Er zijn hechte banden met alle maatschappelijke instellingen en verenigingen in Fuenlabrada.

De lokale en nationale politie werd op de hoogte gebracht en kwamen onmiddellijk naar de moskee om het incident te onderzoeken en een onderzoek in te stellen, aldus Kharchich, die lovend sprak over de inspanningen van de politiediensten die veel aandacht besteden aan het incident.

Kharchich is ook van oordeel dat dit incident direct verband houdt met de terroristische aanslagen die donderdag en vrijdag de regio Catalonië hebben getroffen en hij herinnert eraan dat de Islamitische Religieuze Vereniging van de Al Sunna-moskee deze barbaarse misdaden stellig heeft veroordeeld, die de islam en de moslims niet vertegenwoordigen en worden afgewezen door alle religies.

Kharchich heeft ook in deze moeilijke omstandigheden in Spanje gevraagd om terughoudendheid en voorzichtigheid en de geest van solidariteit, samenleven en dialoog uit te dragen.

© Redactie 2017
spanje
moskee
al-sunna
haat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi