Schokkende video van seksueel misbruik van meisje in bus in Casablanca roept grote woede op

marokko
23
21 aug '17
Een video waarin een jong geestelijk beperkt meisje seksueel wordt misbruikt door een groep jonge jongens in een bus in Casablanca maakte de ronde gisterenavond op social media.

Het meisje wordt in de bus op klaarlichte dag en zonder ingrijpen van de buschauffeur of eventuele medepassagiers seksueel misbruikt. Het meisje roept en smeekt de daders om haar met rust te laten, maar die gaan gewoon door met haar ontkleden, aanraken en beledigen. Marokkaanse social media gebruikers reageerden geschokt en woedend.

Het vreselijke incident vond plaats in een voertuig van het openbaar vervoerbedrijf M'dina Bus, in de straten van Casablanca. Het meisje, 24 jaar oud, zou in dezelfde buurt leven als de aanvallers, in Maaguiz, in de wijk Sidi Bernoussi in Casablanca.

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek geopend. "De procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep in Casablanca heeft op maandag een onderzoek geopend en de gerechtelijke politie gevraagd om deze zaak volledig te onderzoeken en de daders te arresteren", vertelde een gerechtelijke bron.

De autoriteiten hebben vanmiddag al gemeld dat vijf daders (in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar oud) zijn gearresteerd, waaronder de jongen die de video heeft gemaakt.

In een persverklaring geeft M'dina Bus aan dat zij kennis hebben genomen van de video en dat een crisisteam direct een onderzoek is gestart. Het incident zou al 3 maanden geleden hebben plaatsgevonden.

M'dina Bus meldt dat ze "niet in staat is om een ​​video-extractie van de camera's van de betreffende bus te maken, vooral omdat we 800 bussen hebben".

Wat betreft de beschuldigingen met betrekking tot de passiviteit van de buschauffeur ten tijde van de gebeurtenissen, probeert M'dina Bus recht te praten wat krom is door te zeggen dat er dagelijks agressie in de bussen plaatsvindt, meldt Lefr360. De buschauffeur zou namelijk vast wel lawaai gehoord hebben, maar dit is "normaal". Op de beelden is echter duidelijk hard geroep te horen (zowel het smeken van het meisje als het geroep van de jongens) en is niet alleen het meisje half naakt, maar staan ook enkele jongens met een ontbloot bovenlichaam in het gangpad van de bus.

Wij gaan ervan uit dat onze leden begrijpen dat wij deze video bewust niet delen.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
bus
seksueel
misbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?