Aanslagen Spanje: Marokkaanse experts naar Madrid, 2 verdachten in Marokko gearresteerd

buitenland
2
21 aug '17
Een team van Marokkaanse deskundigen is naar Madrid gereisd om de Spaanse onderzoekers te ondersteunen na de terroristische aanslagen die Catalonië donderdag en vrijdag hebben getroffen. In Marokko zijn inmiddels twee verdachten gearresteerd.
Het doel van de reis van Marokkaanse deskundigen naar Spanje maakt deel uit van de Marokkaans-Spaanse samenwerking in de strijd tegen georganiseerde misdaad en terrorisme, meldt Lefr360. Deze samenwerking tussen de politiediensten van de twee landen is altijd 'actief en vruchtbaar', bevestigt een Marokkaanse politiebron dicht bij dit dossier. Onlangs heeft het hoofd van de veiligheid- en inlichtingendienst, Abdelhak Khiame, het hoge niveau van gerechtelijke samenwerking tussen de Marokkaanse diensten en hun Spaanse tegenhangers benadrukt.

In verband met onderzoeken met betrekking tot de aanslagen in Barcelona en Cambrils hebben de Marokkaanse veiligheidsdiensten zondag een vermeend lid van de terreurcel in Oujda gearresteerd. De man zou connecties hebben met Moussa Oukabir, een van de verdachten die door de Catalaanse politie in Cambrils werd neergeschoten. Een tweede verdachte is vandaag in Nador gearresteerd. De Spaanse pers, op basis van indicaties van de Spaanse politie, benadrukken de goede samenwerking met de Marokkaanse veiligheidsdiensten in het onderzoek naar de aanslagen.

De Spaanse krant El Confidencial meldt dat de onderzoekers werken aan de veronderstelling dat de aanslagen zijn gepland in M'rirt (provincie Khénifra), waar de meeste verdachten oorspronkelijk vandaan komen. De belangrijkste leden van de terroristische cel waren in de tweede helft van juli vermoedelijk aanwezig in Marokko en sommige van hen zijn deze week pas teruggekeerd naar Spanje. Dit is ook het geval bij Driss Oukabir, een van de verdachten die door de politie is gearresteerd, die op 13 augustus vanaf de luchthaven van Tanger arriveerde in Spanje.

© Redactie 2017
marokko
oujda
nador
spanje
aanslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
tobias rathjen
moslimhaat
china
afc ajax
frankfurt
moskee
terrorisme
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi