Spanje: Veertienjarige Marokkaanse jongen mishandeld in nasleep van aanslagen

buitenland
46
22 aug '17
Een 14-jarige Marokkaanse jongen, die in de provincie Valencia woont, werd slachtoffer van mishandeling in de nasleep van de aanslagen in Barcelona en Ramblas.
Een jonge Marokkaanse inwoner van Port de Sagunt, in de provincie Valencia, werd vrijdagnacht op straat aangevallen in de nasleep van de verschrikkelijke aanslagen in Spanje.

Tijdens het rondsurfen op internet via zijn mobiel en het discussiëren met een vriend ziet de 14-jarige Marokkaanse jongen rond 23:00 uur dat een Audi A3 hen nadert. De bestuurder stapt uit en begint de jongen te beledigen. "Ik deed een stap achteruit, maar hij bleef naar me toe gaan en zei: "Ga weg van hier, ga naar je eigen land, shit-Moor (Moro de Mierda, Moor wordt in het Spaans veelal gebruikt voor Marokkanen)", zei het slachtoffer tegen Levante. De man gaf hem hierop twee schoppen tegen het linker dijbeen en in de ribben.

De dader, tussen 25 en 30 jaar oud, bedreigde de jonge Marokkaan daarna zelfs met de dood: "Als ik je weer zie, zal ik je vermoorden". Hierna vertrok de man en ging naar een geldautomaat in de buurt om te pinnen. In shock ging de jongen naar huis en hij wil niet meer naar buiten gaan, zei zijn vader.

De politie is nog op zoek naar de dader, meldt H24info.
spanje
nasleep
aanslagen
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
migranten
zestig
rs berkane
jaren
veiligheidsraad
genoa cfc
ayoub el kaabi
vrouwen
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam