Imane Taouil, de beste studente in Marokko in 2017, krijgt geen studiebeurs

marokko
14
22 aug '17
Imane Taouil, de beste studente van Marokko die het hoogste gemiddelde behaalde op het Baccalaureaat examen 2017, krijgt geen academische beurs. Een onbegrijpelijk onrecht dat ze aan de kaak stelt in de pers.

Imane Taouil, de studente die op de eerste plaats stond met de hoogst behaalde score bij het Baccalaureaat examen 2017 in het Koninkrijk (met een gemiddelde van 19,13 van de 20), kreeg onaangenaam nieuws.

Volgens de krant Al Akhbar was Imane geschokt toen ze haar naam niet zag op de lijst van begunstigden die een studiebeurs ontvangen. De studente is hier zeer verbaasd over en geeft aan dat ze aan alle eisen voldoet. Alhoewel ze een zeer hoge score heeft behaald, heeft ze daarentegen weinig financiële middelen en haar vader heeft geen vast inkomen.

De studente, die afgelopen juni de krantenkoppen haalde en vreugde en trots bracht aan haar stad Sidi Bennour, zegt dat kandidaten die onder haar stonden met een gemiddelde of goede score wel behoren tot de begunstigden. Al Akhbar vraagt zich in het artikel af wat de criteria voor de toekenning of weigering van een studiebeurs nou eigenlijk zijn.

Imane doet in de krant een oproep aan de Koning, in de hoop dat hij het zal lezen en zal ingrijpen om haar in staat te stellen haar droom na te streven: geneeskunde studeren.

De krant Al Massae schenkt ook aandacht aan het onderwerp en bericht over de verontwaardiging van Imane Taouil en haar familieleden. In dit verband herinnert de krant de regering aan de belofte die dit jaar door Lahcen Daoudi (minister van Hoger Onderwijs in de regering van Benkirane) is gemaakt voor het generaliseren van beurzen aan alle studenten.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
studiebeurs
imane taouil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi