Politie onderzoekt lek dossier CS-aanrijding

algemeen
7
23 aug '17
De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen.

Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte. Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat het een politiesysteem betreft. "Wij tillen hier zwaar aan."

Volgens GeenStijl is de bestuurder een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst, volgens de website "alle reden om extra te twijfelen aan de verklaring dat het een onwelwording was". De politie benadrukt dat het echt om een ongeval gaat. "Het ongeval bij het CS blijft een ongeval. Als dit een daad van terreur was geweest dan hadden wij dit ook als zodanig benoemd." De politie heeft het onderzoek afgerond en het dossier is aan het OM overgedragen. "Als politie brengen wij nooit namen van verdachten naar buiten."

Door de aanrijding raakten zeven mensen gewond, voornamelijk toeristen. De politie hield de man een aantal dagen vast vast omdat ze er 100 procent zeker van wilde zijn dat de man onwel was geraakt. Tijdens het onderzoek zijn de telefoon, de auto en de bloedsuikermeters van de man nader bekeken. Ook vond een huiszoeking plaats. Uiteindelijk bleek volgens de politie dat er geen opzet in het spel was, maar dat de Amsterdammer onwel was geworden. De man gebruikte medicijnen en werd mogelijk onwel door een lage bloedsuikerspiegel. Hij is diabetespatiënt.

© ANP 2017
lek
dossier
geenstijl
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?