Essaouira: twee slagers tot 3 en 4 maanden celstraf veroordeeld voor verkopen van bedorven vlees

buitenland
3
23 aug '17
Twee Marokkaanse slagers zijn veroordeeld tot drie en vier maanden gevangenisstraf in Essaouira voor het verkopen van vleesproducten die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie.
De krant Al Akhbar gaf te kennen dat de verdachten werden gearresteerd na een klacht die was ingediend door een persoon in de wijk Skala. De slagers zijn broers, voegde de bron toe.

De verweerders verschenen woensdag voor de rechtbank in de stad. De oudste broer werd veroordeeld tot vier maanden celstraf, terwijl zijn jongere broertje tot drie maanden werd veroordeeld.

De krant voegde daaraan toe dat lokale verenigingen de autoriteiten hebben aangespoord om de kwaliteit van vleesproducten die bestemd zijn voor verkoop in de regio beter te controleren.

Eerder deze maand bevestigde de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA dat er een reeks verplichte acties zijn ondernomen om te voorkomen dat vleesdistributeurs en slachthuizen koeien en kalveren ontvangen die geen oormerken hebben die hun gezondheidsstatus tonen.

ONSSA waarschuwde slagerijen en slachthuizen dat er strenge sancties zullen worden opgelegd als zij niet aan de gegeven instructies voldoen. Deze maken deel uit van de geïmplementeerde initiatieven ter bestrijding van misdrijven tegen de veiligheid van de volksgezondheid in het Koninkrijk.
marokko
essaouira
slagers
bedorven
vlees
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
fifa
chan 2018
fez
vrouwen
marokkaan
kinderen
toerist
jamal sellami
discriminatie
bondscoach
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
agadir
frmf
al hoceima