Imane Taouil krijgt na alle ophef toch studiebeurs

buitenland
4
23 aug '17
Goed nieuws voor Imane Taouil, de beste studente in Marokko in 2017! Ze krijgt na alle ophef toch een volledige studiebeurs.
Imane Taouil, afkomstig uit Sidi Bennour, kan opgelucht ademhalen en zelfverzekerd de toekomst tegemoet zien. Het meisje, die zichzelf onderscheidde door het hoogste gemiddelde te behalen bij het Baccalaureaat examen 2017, krijgt een volledige academische studiebeurs aan de faculteit Geneeskunde van de Mohammed VI universiteit in Casablanca.

De publieke opinie werd geraakt door haar situatie, waarbij hardop de criteria voor de toekenning van studiebeurzen ter discussie werd gesteld en men zich unaniem solidair met Imane uitsprak.

De Mohammed VI universiteit hoorde over haar verhaal en het management benaderde het meisje om bij hen te komen studeren. De universiteit biedt geheel gratis een plek aan voor het meisje, wetende dat de kosten van de opleiding 130.000 dirham per jaar bedraagt en dat medische studies lang zijn.

De universiteit verklaarde ook nog: "De student die de hoogste score krijgt in de baccalaureaat-examens van Marokko, krijgt automatisch een beurs, vanaf dit jaar in overeenstemming met het besluit van het management van de universiteit".
marokko
studebeurs
imane taouil
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
fifa
chan 2018
fez
vrouwen
marokkaan
kinderen
toerist
jamal sellami
discriminatie
bondscoach
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
agadir
frmf
al hoceima