Ministerie van Buitenlandse Zaken belooft diensten voor Marokkanen in het buitenland te verbeteren

buitenland
0
24 aug '17
Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de diensten voor de Marokkanen in het buitenland te verbeteren.
De aankondiging vond plaats tijdens een vergadering onder voorzitterschap van de minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, in de aanwezigheid van een aantal consuls van het Koninkrijk en de minister-afgevaardigde die gaat over Marokkanen die in het buitenland wonen, Abdelkrim Benatiq.

Het ministerie onthulde dat er een callcenter wordt opgezet voor vragen van Marokkanen die in het buitenland wonen en tevens voor andere niet-Marokkaanse buitenlanders.

Het ministerie beloofde ook een "zero tolerance" beleid in de aanpak van "onjuist gedrag" van de werknemers van consulaten en zei dat er een panel zal worden opgezet om de kwaliteit van de diensten en deadlines te controleren.

De maatregelen die door het ministerie zijn aangenomen, komen na de toespraak van Koning Mohammed VI op 29 juli jongslede, waarin hij de overheidsdiensten wees op het gebrek aan efficiëntie, evenals in eerdere kritiek.

Twee jaar eerder, in een even harde toespraak, bekritiseerde de Koning heftig de Marokkaanse consulaten, wiens slechte dienstverlening had geleid tot ontevredenheid onder Marokkanen die in het buitenland wonen.

"Er zijn consulaten - geen meerderheid - die de missie waaraan zij zijn toevertrouwd hebben verwaarloosd en zich richten op persoonlijke en politieke kwesties," zei de Koning.

De Koning legde uit dat toen hij Marokkanen ontmoette tijdens zijn buitenlandse reizen, zij vaak hun ontevredenheid uitte over de diensten van de consulaten, meldt Moroccoworldnews.

De Koning gaf aanwijzingen om werknemers van consulaten te ontslaan die zich schuldig maakten aan het verwaarlozen van hun plichten en het belemmeren van de belangen van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland.

Na de toespraak van de Koning werden meerdere werknemers van het consulaat ontslagen en vervangen.
© Redactie 2017
marokko
diensten
buitenland
verbeteren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
benjamin netanyahu
ridouan taghi
israël
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi