'Activiteiten imams België in kaart brengen'

buitenland
0
24 aug '17
De Belgische minister van Justitie wil in kaart brengen welke imams in het land preken en aan welke moskee ze verbonden zijn.

De Moslimexecutieve, het vertegenwoordigende orgaan van de  moslims in België, moet hierbij helpen. Het orgaan moet de informatie doorspelen aan de Dienst voor de Veiligheid van de Staat.

Minister Koen Geens deed zijn uitspraken in het tv-programma Terzake nadat bekend werd dat het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Catalonië ook een link had met België.

De Spaanse imam Abdelbaki Es Satty verbleef tussen januari en maart 2016 in België, en was mogelijk nog vaker in het land. Hij zou drie maanden actief zijn geweest in de Youssef-moskee in Diegem, waar hij werd weggestuurd omdat hij geen bewijs van goed gedrag kon tonen.

De Belgische minister stelt dat zijn land geen schuld heeft aan de aanslagen. "Es Satty was een toevallig passant die door de moslimgemeenschap zelf al snel is verwijderd. We moeten die gemeenschap daarvoor loven en prijzen. Bovendien heeft de Spaanse overheid ons nooit duidelijk gemaakt dat hij gevaarlijk was, hoewel hij lang in Spanje heeft gewoond."

© ANP 2017
belgie
imams
moslimgemeenschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi