Casablanca: M'dina Bus contract zal niet worden verlengd

buitenland
1
24 aug '17
Het contract dat M'dina Bus sinds 2004 verbindt met de stad Casablanca, wordt niet verlengd, kondigde de voorzitter van de gemeenteraad Abdelaziz El Omari aan.
In een verklaring aan de website van zijn partij (pjd.ma) beschuldigt de gekozen ambtenaar het bedrijf dat belast is met het stedelijk vervoer van de economische hoofdstad van het feit dat zij niet hebben voldaan aan de verplichtingen. Hij wijst daarbij op de slechte staat van de bussen, waarvan de leeftijd niet meer dan zeven jaar mag zijn. "Maar hier zijn we dan met voertuigen die 16 jaar of ouder zijn", zei hij.

Het contract voor M'dina Bus zal daarom in 2019 eindigen. Daarna zal de gemeenteraad een internationale aanbesteding starten om de stad van "stedelijk vervoer te kunnen uitrusten die aan de verwachtingen voldoet", zei El Omari.

El Omari heeft ook aangekondigd dat een commissie bestaande uit 18 ambtenaren in hetzelfde jaar zal worden opgericht die verantwoordelijk zal zijn voor het waarborgen van een goede werking van het stadsvervoer.

El Omari verwijst niet naar het seksuele misbruik die in een bus van M'dina Bus in Casablanca plaatsvond, maar het moment van het schandaal en enkele dagen later deze beslissing van de gemeenteraad kan haast geen toeval zijn. De bussen zijn immers al jaren 'verjaard'.
© Redactie 2017
marokko
casablanca
mdina bus
contract
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
caf
jemen
islamitisch onderwijs
saudi aramco
saoedi-arabie
saoedi-arabiƫ
arie slob
benjamin netanyahu
championsleague
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi