Nador: Drugshandelaren aangehouden met ruim 12.000 kilo hasj

marokko
1
24 aug '17
De justitiële politiebrigade van de prefectuur Nador heeft een internationale drugsbende ontmanteld die in het bezit waren van 12.189 kilo hasj.

Naar aanleiding van informatie die door het Directoraat-Generaal van de Nationaal Veiligheid (DGSN) aan de justitiële politiebrigade van Nador was verstrekt, hebben de politiediensten zes vermeende leden van de bende gearresteerd. De personen waren tussen de 20 en 57 jaar oud.

De arrestatie leidde tot de inbeslagneming van 19 verschillende soorten voertuigen, waaronder drie vrachtwagens waarin drugs en een bedrag van 3.878.950 dirham werd gevonden.

De inspecties hebben ook geleid tot de inbeslagneming van een zodiac die werd gebruikt bij de internationale drugshandel, elektronische navigatieapparatuur voor zeeschepen, high speed bootmotoren, een handleiding voor onderhoud en montage, een shotgun en 56 patronen, geeft het DGSN middels een verklaring te kennen.

De arrestatie kwam voort uit onderzoek uitgevoerd door de politie in drie huizen in de landelijke gemeente Ammejjaou in de provincie Driouch die gebruikt werden om drugs op te slaan.

De verweerders zijn in politiebewaring geplaatst gedurende het onderzoek onder toezicht van het openbaar ministerie.

Er worden nog onderzoeken verricht om de lokale en internationale afdelingen van het drugshandel netwerk te achterhalen en zo de overige betrokkenen te arresteren.

© Redactie 2017
marokko
nador
ammejjaou
drugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?