Koninklijke Gendarmerie redt 5 vissers voor de kust van El Jadida

buitenland
2
25 aug '17
Er werden dinsdag vijf vissers gered door de Koninklijke Gendarmerie, nadat hun vissersboot 10 zeemijl van de Moulay Abdellah-kust van El Jadida in botsing kwam met een ander vrachtschip.
De reddingshelikopter van de Koninklijke Gendarmerie redde het leven van de vijf vissers, waaronder de kapitein van het schip, geeft een persverklaring van de Koninklijke Gendarmerie te kennen. De vissersboot was afkomstig uit Safi.

Volgens de persverklaring zijn twee andere mensen gered door een andere vissersboot die in dezelfde zone vaarde, twee andere vissers worden nog vermist.

Uit onderzoek uitgevoerd door de Koninklijke Maritieme Politie van Jorf Lasfar bleek dat het incident werd veroorzaakt door een botsing tussen de vissersboot, genaamd 'Chargui II', en een ander vrachtschip uit Peru die vanuit Sebta onderweg was naar Zuid-Afrika.

De Koninklijke Gendarmerie in El Jadida slaagde erin om het vrachtschip te identificeren en te lokaliseren. Zij stuurden het onderzoeksrapport door en het vrachtschip werd door de Koninklijke Marine in Agadir tegengehouden.

De zeven geredde vissers werden overgebracht naar het Mohammed VI ziekenhuis in El Jadida om de nodige medische zorg te krijgen. Er zal nader onderzoek worden uitgevoerd om de precieze omstandigheden van het incident vast te stellen.
© Redactie 2017
marokko
el jadida
vissersboot
botsing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
nabil b
saoedi-arabië
jemen
advocaat
ridouan taghi
donald trump
chan2020
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi