Marokkaanse journalist gedeporteerd uit Melilla na afwijzing politiek asiel

buitenland
3
25 aug '17
De journalist Najim Belgharbi werd gedeporteerd door de Spaanse autoriteiten in Melilla nadat zijn verzoek om politieke asiel werd afgewezen.
H24info meldt dat meerdere jonge mensen uit de Rif-regio naar Melilla gaan om internationale bescherming aan de Europese Unie te vragen. Zij claimen dat ze door de Marokkaanse autoriteiten worden gezocht voor het actief deel nemen aan vreedzame demonstraties. Zij komen op illegale manier Melilla binnen. De Andalusische kustplaats Motril heeft ook te maken gekregen met dit fenomeen, zij zouden te maken hebben met ruim twintig van deze asielzoekers.

Deze jonge mensen worden echter vaak geconfronteerd met een weigering door de Spaanse autoriteiten. Dit is ook het geval bij Najim Belgharbi, een journalist van Rifexpress.com, die op woensdag 23 augustus uit Melilla gedeporteerd is en aan de Marokkaanse autoriteiten in Nador is overhandigd. Hij was een maand geleden illegaal aangekomen in Melilla waar hij politiek asiel aanvroeg omdat hij vreesde gearresteerd te worden door de Marokkaanse autoriteiten. In Nador werd hij 2 uur ondervraagd en hij is daarna vrijgelaten.
© Redactie 2017
marokko
melilla
journalist
gedeporteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi