18 doden vorige week door verkeersongevallen in Marokko

buitenland
8
26 aug '17
18 mensen werden gedood en 1740 anderen raakten gewond, waarvan 74 ernstig, tijdens 1262 verkeersongevallen in de week van 14 t/m 20 augustus.
Deze ongevallen zijn voornamelijk toe te schrijven aan een gebrek van voertuigcontrole, onvoorzichtigheid van voetgangers en bestuurders, het nalaten van voorrang geven, te hoge snelheid, van richting veranderen zonder richtingaanwijzer te gebruiken, het negeren van verkeerslichten, in tegenovergestelde en/of verboden richting rijden, inhalen waar dat niet is toegestaan en onder invloed rijden, meldt een verklaring van het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN).

Wat de controle en bestraffing van verkeersovertredingen betreft, hebben de beveiligingsdiensten 34.117 boetes uitgeschreven en 10.012 verslagen ingediend bij het Openbaar Ministerie. 24.165 boetes werden tevens geïnd, aldus de verklaring.

Dezelfde bron voegt eraan toe dat het ontvangen bedrag voor boetes 5.057.725 dirham was, 4.298 voertuigen in beslag werden genomen door de gemeente, 224 voertuigen direct uit het verkeer in beslag werden genomen en 5.490 documenten werden ingetrokken.

© Redactie 2017
marokko
verkeersongevallen
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi