Ifrane: een populair vakantieoord in Marokko (video)

marokko
13
27 aug '17
Veel vakantiegangers kiezen in de zomerperiode voor om een bezoek aan de zee, anderen kiezen voor de bergen en nog specifieker de stad Ifrane. Een populair vakantieoord voor toeristen, zowel voor Marokkanen als buitenlanders.

De stad Ifrane, met de bijnaam 'klein Zwitserland', heeft 30.000 inwoners. Het is gelegen in de Midden Atlas, op 1713 meter boven zeeniveau en biedt een gematigd klimaat in de zomer dankzij de geografische ligging, de waterbronnen en de duizenden hectare bos die er omheen liggen.

De vakantiegangers die er een bezoek brengen komen uit alle regio's van Marokko: vanuit Fes, Casablanca en zelfs uit het noorden. De Marokkanen die in het Koninkrijk wonen hebben het ervoor over om een lange reis af te leggen naar Ifrane, op zoek naar rust en frisheid.

Ifrane staat bekend om zijn watervallen, en de plaatsen nabij de watervallen waar honderden gezinnen graag picknicken. Le360 sprak met een aantal vakantiegangers in de stad.

De eerste man zegt: " Ik en mijn vrouw zijn hiernaartoe gekomen met de camper en komen ieder jaar naar Ifrane, we wonen in Nederland. De kinderen kwamen vroeger ook mee toen ze klein waren, nu heeft ieder zijn eigen leven".

De derde man geeft te kennen: "Bijna ieder jaar komen wij naar Ifrane, wat natuur betreft is het heel mooi, het weer is ook heel goed. Dit jaar heb ik opgemerkt dat er minder water is en dat het minder schoon is, het is belangrijk dat het schoon is. Ik hoop dat ik volgend jaar weer deze mooie stad kan bezoeken. Ik kom vanuit Aklim Nador, om precies te zijn uit Zaio".

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
ifrane
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?