Boek 'Fez: de ziel van Marokko' aan Koning Mohammed VI overhandigd op zijn verjaardag

marokko
0
27 aug '17
Tijdens de verjaardagsreceptie van Koning Mohammed VI (afgelopen maandag) kreeg hij een speciaal cadeau: een boek over de lange en rijke geschiedenis van Fez.

Het collectieve werk getiteld 'Fès: l'Ame du Maroc - 1200 ans d'histoire' (Fez: De ziel van Marokko - 1200 jaar geschiedenis) werd aangeboden aan de Koning door Othman Benjelloun, een toonaangevende Marokkaanse zakenman.

De 'Foundation Benjelloun-Mezian' financierde het project dat opgericht werd als een toevoeging voor vroegere werken over Marokko's spirituele stad, meldt Moroccoworldnews.

Het boek is een reis door de geschiedenis van de vroegere hoofdstad van Marokko vanaf de oprichting tot de moderne tijd. In het boek worden de verschillende heersende dynastieën die zowel de stad als Marokko regeerden verkend.

Het boek benadrukt de schoonheid van Fez met zijn historische monumenten en rijke verleden, waardoor het door diverse leeftijdsgroepen een zeer gewild leerboek is geworden.

Het collectieve werk, dat het resultaat is van een samenwerking tussen 42 onderzoekers uit Marokko en het buitenland, is uitgegeven in vier talen: het Arabisch, Frans, Spaans en Engels.

Opgericht tussen 789 en 808 AD door de Idrisid-dynastie, Marokko's eerste heersende Moslim-familie, heeft de stad sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de lokale geschiedenis. Gekozen als de hoofdstad door verschillende dynastieën en de thuisbasis van Al Qarawiyyin, de oudste universiteit van de wereld, wordt Fez door velen al lange tijd als de ziel van Marokko beschouwd.

© Redactie 2017
marokko
fez
boek
mohammed vi
cadeau
verjaardag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?