Slachtoffer seksueel misbruik in bus per vandaag opgenomen in psychiatrisch centrum (video)

marokko
1
28 aug '17
Zineb, het slachtoffer van seksueel misbruik in een bus in Casablanca, is per vandaag opgenomen in een psychiatrisch centrum in Casablanca.

"Zineb zal maandagmorgen worden opgenomen in een gezondheidscentrum gespecialiseerd in psychiatrische aandoeningen", meldde haar familie gisteren aan het Marokkaanse nieuwsmedium Lefr360. De familie had de minister van Volksgezondheid, Lahcen Louardi, gevraagd om persoonlijk in te grijpen zodat hun dochter langdurige hulp krijgt na het dramatische incident waar hun dochter slachtoffer van was.

Zineb, die al jaren aan psychiatrische stoornissen lijdt, had zelf ook om hulp gevraagd en zei dat de verkrachting haar een verschrikkelijk trauma heeft bezorgd. "Ik vraag om hulp om de juiste medische behandeling te krijgen, want ik lijd", zei Zineb in een interview (betreffende interview is onder het artikel bijgevoegd).

Dit schandaal heeft in de Marokkaanse samenleving veel opschudding veroorzaakt, tot op het punt dat zelfs het parlement betrokken werd en de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, heeft opgeroepen in het Huis van Afgevaardigden voor het beantwoorden van een vragensessie.

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
psychiatrisch
centrum
slachtoffer
seksueel misbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?