Maleisische autoriteiten redden Marokkaanse vrouw uit handen van Soedanese mensenhandelbende

buitenland
11
28 aug '17
De Maleisische politie slaagde erin om een 19-jarige Marokkaanse vrouw te redden die gevangen werd gehouden en gedwongen om een seksslaaf te zijn door een mensenhandelbende in Kuala Lumpur, volgens de Maleisische nieuwswebsite The Star Online.

Op 26 juli landde de jonge Marokkaanse vrouw in Maleisië. Ze dacht dat ze daar de kans kreeg om in een schoonheidssalon te werken, maar ze bleek al snel in een nachtmerrie te zijn beland. Ze werd in een huis in Jalan Ampang in Kuala Lumpur vastgehouden en seksueel misbruikt.

Volgens The Star Online slaagde het meisje erin om hulp te vragen van een vriendin in Maleisië en ze werd uiteindelijk op 19 augustus gered. Ze was toen al herhaaldelijk door de mensensmokkelbende verkracht, die van Soedanese oorsprong lijkt te zijn.

De hoofdverdachte in de zaak is een 59-jarige Soedanese man die een werkcontract beloofde in de eerder genoemde schoonheidssalon. De Maleisische autoriteiten slaagden erin om de man in kwestie te arresteren, evenals een andere verdachte, een 56-jarige Soedanese man.

Volgens de lokale autoriteiten beweerden de verdachten dat ze het meisje gevangen hielden omdat ze niet bekend was met het land, meldt de Star Online.

"Het meisje werd bijna elke dag seksueel misbruikt en ze behandelden haar als een seksslaaf", vertelde een politieambtenaar aan de nieuwswebsite.

Momenteel zijn er geen verdere details door de Maleisische autoriteiten of het Marokkaanse consulaat in het Aziatische land meegedeeld. De staat van het slachtoffer en haar medische en psychologische toestand zijn nog onbekend, evenals of ze al is teruggekeerd naar Marokko.

© Redactie 2017
maleisië
marokkaanse
mensenhandel
bende
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi