Spaanse minister van Binnenlandse Zaken vandaag in Rabat

marokko
3
29 aug '17
Juan Ignacio Zoido, de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, reist vandaag naar Rabat voor een ontmoeting met zijn Marokkaanse tegenhanger Abdelouafi Laftit.

Het bezoek komt op een moment dat de Marokkaanse veiligheidsdiensten nauw samenwerken met hun Spaanse tegenhangers in het kader van het onderzoek naar de recente aanslagen in Spanje. Zoido zal dan ook een ontmoeting met Laftit hebben voor "een uitwisseling van informatie op het hoogste niveau bij het onderzoek naar de aanslagen in Catalonië", kondigde het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken aan.

Bovendien verklaarde het Spaanse ministerie dat de samenwerking met Marokko in de strijd tegen terrorisme "loyaal, uitstekend" en vooral "noodzakelijk" is.

De verklaring herinnert er ook aan dat sinds juni 2015, toen Spanje het dreigingsniveau tot het maximum verhoogde, de veiligheidsdiensten van de twee landen veel gezamenlijke operaties hebben uitgevoerd. Dit leidde tot de arrestatie van 175 geradicaliseerde personen.

Dit is de tweede keer dat de huidige Spaanse minister van Binnenlandse Zaken binnen enkele maanden naar Marokko reist. In juni maakte hij een eerste reis om Abdelouafi Laftit te ontmoeten, die toen net in de regering van El Othmani was aangesteld als minister van Binnenlandse Zaken.

© Redactie 2017
marokko
spanje
laftit
juan ignacio zoido
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi