Afvaardiging van inwoners M'rirt houdt sit-in voor Spaanse ambassade in Rabat (video)

marokko
0
29 aug '17
Vertegenwoordigers van de bevolking van M'rirt, waar vier van de vermeende daders van de terroristische aanslagen in Barcelona vandaan komen, hebben gisteren tijdens een sit-in voor de Spaanse ambassade in Rabat hun verontwaardiging geuit tegen het handelen van de vermeende daders.

De afvaardiging was samengesteld uit een tiental inwoners uit het maatschappelijk middenveld van M'rirt, een kleine stad in de Midden Atlas. De afvaardiging riep slogans die terrorisme veroordelen en het pacifisme van hun stad benadrukken.

"Wij stimuleren dialoog, vrede en coëxistentie tussen religies", zei Hassan Sbai, een advocaat werkzaam in Spanje, maar oorspronkelijk afkomstig uit M'rirt.

De afvaardiging brandde vervolgens kaarsen als een eerbetoon aan de slachtoffers, waarna zij een petitie overhandigden aan de Spaanse ambassade waarin de aanslagen in Spanje veroordeeld worden.

Eén van de afgevaardigden zei dat de vier vermoedelijke daders  op 7-jarige leeftijd M'rirt verlieten en M'rirt geen verantwoordelijkheid heeft. "Het is in Spanje waar ze zijn geïndoctrineerd", concludeerde hij.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
m'rirt
rabat
spaanse
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?