Psychiatrische instelling in El Kelaa des Sraghna geopend, investering van ruim 50 miljoen dirham

marokko
0
29 aug '17
De realisatie van deze instelling maakt deel uit van een nog groter plan om in de nabije omgeving en op nationaal niveau meer capaciteit te creeëren voor patiënten met psychische aandoeningen.

Onlangs maakte het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid de opening van een psychiatrische instelling in El Kelaa des Sraghna wereldkundig. In een persbericht wordt duidelijk gemaakt dat de instelling onlangs is geopend door de verantwoordelijke minister, El Houssein El Ouardi.

Met de realisatie van deze instelling zou zo'n 56 miljoen dirham gemoeid zijn geweest. De locatie zelf beslaat in totaal ruim 30.000 vierkante meter.

In 2016 werd er een nationaal plan uitgerold om mentale aandoeningen beter te kunnen behandelen. Men kan dan ook soortgelijke instellingen in onder andere Agadir, Beni Mellal en Kenitra verwachten.

De locatie in El Kelaa des Sraghna kent 4 consultatieruimtes, 4 therapielokalen en 2 bibliotheken. Daarnaast wordt de patiënten ook voldoende ruimte geboden voor entertainment en andere activiteiten. 

In het persbericht is verder te lezen dat men momenteel andere locaties in aanbouw heeft. De steden Al Aroui, Tiznit, Bouarfa en Chefchaouen worden hierbij genoemd.

© Redactie 2017
marokko
kelaat sraghna
psychiatrische
instelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?