Ouezzane: vis bedreigd door het kweken van cannabis

marokko
0
29 aug '17
Door de uitputting van water door de irrigatiebehoeften van boeren die kif in Ouezzane cultiveren, stierven duizenden vissen dramatisch door zuurstofgebrek.

Deze noordelijke regio van Marokko staat bekend om de boeren die kif kweken. Deze activiteit vormt echter een gevaar voor het leven van de vissen in de regio. Na de uitputting van grondwater en oppervlaktewater werden veel vissen in Ouezzane dood aangetroffen, door zuurstofgebrek.

Volgens het dagblad Assabah hebben verschillende verenigingen foto's gedeeld die aantonen dat er gebruik wordt gemaakt van pijpen die verbonden zijn met pompen om grote hoeveelheden water op te nemen in de gemeente Brikcha in Ouezzane. Dit heeft een negatieve impact op de fauna en flora van de regio. Duizenden vissen stierven aan zuurstofgebrek en het tekort aan drinkwater blijkt een groot probleem voor de bewoners van de gemeente te zijn.

Volgens dezelfde bron hebben de leden van de verenigingen herhaaldelijk het 'Commissariaat van Waters en Bossen' (Staatsbosbeheer) gewaarschuwd. Deze heeft tot nu toe echter slechts terughoudend ingegrepen, gezien de ruime verspreiding van de kif-velden en de macht die drugsbaronnen hebben over de watervoorraden in de regio.

© Redactie 2017
marokko
ouezzane
vis
cannabis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?