'18.000 Rohingya vluchtten naar Bangladesh'

buitenland
7
30 aug '17
Zo'n 18.000 Rohingya zijn afgelopen week vanuit Myanmar naar Bangladesh gevlucht, zegt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

De Rohingya proberen te ontsnappen aan het ergste geweld in het noordwesten van Myanmar in de laatste vijf jaar. Velen zijn ziek of gewond en sommigen hebben kogel- en brandwonden. Er zijn ook vele doden gevallen, maar het precieze aantal is niet onbekend.

De IOM zei dat het moeilijk te schatten is hoeveel mensen zijn gestrand in een stuk niemandsland op de grens tussen beide landen. Schattingen geven aan dat honderden vluchtelingen daar vastzitten.

"De situatie is verschrikkelijk, huizen staan in brand, alle mensen renden weg van hun huizen, ouders en kinderen raakten elkaar kwijt, sommige zijn vermist, sommige zijn dood", vertelde Abdullah, 25 jaar en een Rohingya uit de regio Buthidaung, aan Reuters.

Groot-Brittannië heeft gevraagd om een spoedzitting van de Veiligheidsraad op woensdag over het escalerende geweld tussen de Rohingya en veiligheidstroepen in Myanmar.

©Redactie/ANP

© ANP 2017
myanmar
rohingya
vluchtten
bangladesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi