Italië deporteert Marokkaan die dreigde drinkwaternet te vergiftigen

marokko
9
30 aug '17
Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een Marokkaanse man gedeporteerd die als een gevaar voor de staatsveiligheid werd beschouwt. Hij dreigde het drinkwaternet in Rome te vergiftigen.

De 37-jarige man werd op maandag 28 augustus gedeporteerd uit Italië i.v.m. de staatsveiligheid. Verschillende Italiaanse media hebben gemeld dat deze beslissing werd genomen door de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Marco Minitti.

De man was reeds in detentie geplaatst in verband met een drugshandel zaak en werd als gevaarlijk beschouwd door de Italiaanse penitentiaire administratie. In het bijzonder naar aanleiding van de uitspraken die hij had gedaan na de terroristische aanslag op het Bardo museum in Tunis in maart 2015.

Hij beschreef de daad als een "goed antwoord op de militaire interventie van de internationale coalitie in moslimlanden", aldus de Italiaanse nieuwsbron La Repubblica. Hij zei, volgens dezelfde bron, ook dat hij geen moeite zou hebben met het binnenkomen van het Vaticaan om een ​​aanslag te plegen of zelfs het gehele drinkwaternet in Rome te vergiftigen.

Deze man was bovendien de bron van verscheidene gewelddadige incidenten in de gevangenis waar hij was opgesloten.

© Redactie 2017
italië
marokko
vergiftigen
drinkwaternet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi