Casablanca: vervoersbedrijf M'dina Bus onthult cijfers van gewelddadige incidenten

marokko
2
31 aug '17
In een periode van 3,5 jaar werden meer dan 14.000 gewelddadige incidenten geregistreerd in de bussen van het vervoersbedrijf M'dina Bus. Het vervoersbedrijf geeft ook een overzicht van de risicogebieden.

Na het gefilmde seksuele misbruik in één van hun bussen in Casablanca, heeft het vervoersbedrijf nu cijfers vrijgegeven van gewelddadige incidenten aan boord van hun busvloot.

Zo geeft het vervoersbedrijf aan dat tussen januari 2014 en juli 2017 meer dan 14.310 gewelddadige incidenten zijn geregistreerd in de bussen.

Uit de informatie die door M'dina bus werd verstrekt, blijkt ook dat 768 mensen slachtoffer waren van fysiek geweld. Al deze incidenten hebben geleid tot 22 miljoen dirham aan materiële schade.

Het vervoersbedrijf geeft ook een overzicht met betrekking tot de gevaarlijkste gebieden. Zo werd er in de stad Mohammedia 1635 gewelddadige incidenten aan boord van de bussen geregistreerd.

In Casablanca staat de wijk Hay Hassani bovenaan de lijst met 2842 gewelddadige incidenten. In de omgeving van Anfa werden 1359 gewelddadige incidenten geregistreerd.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
geweld
bussen
m'dina bus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?