Marokko wint harten van de Duitsers

economie
8
1 sep '17
De inspanningen van de toeristische sector om Duitsers naar Marokko te trekken lijkt zijn vruchten af te werpen, kondigde de voorzitter van het Nationaal Bureau voor Toerisme (ONMT) aan. Hij geeft te kennen dat het aantal Duitse toeristen sterk stijgt.
Het Nationaal Bureau voor Toerisme en de professionals werkzaam in de toerismesector zijn zeer tevreden. De afgelopen twee jaar hebben ze hard gewerkt om op de Duitse markt beter zichtbaar te zijn en vandaag de dag zien ze het resultaat van hun grote inspanningen.

Het aantal Duitse toeristen neemt toe, zoals aangegeven door het ONMT. Er verbleven 278.073 Duitse toeristen eind juni in Marokko, dit is een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar en een stijging van 44% vergeleken met 2010, meldt het nieuwsmedium Aujourd’hui le Maroc.

De cijfers wat betreft overnachtingen waren eind juni 853.984 tegen 571.364 een jaar eerder. Als gevolg hiervan staat Duitsland in de top 3 van de toerismemarkt in termen van aankomsten en overnachtingen, net na de Fransen en Spanjaarden.

Drie steden worden extra gewaardeerd door de Duitsers. De eerste is Agadir, de gemiddelde duur van het verblijf (DMS) aldaar is licht gestegen van 7,4 naar 7,6 dagen tussen 2015 en 2016. De tweede stad is Aït Melloul met een DMS van 7,4 dagen in 2016 tegen 6,5 een jaar eerder. En de derde is Khouribga, waar de DMS is gestegen van 4,5 dagen naar 6,6 in 2016.

Tijdens hun verblijf kiest 71% voor geclassificeerde hotels, 11% huren of verblijven in riads en 5% kiezen voor de camping, geven de cijfers aan.

Wat de uitgaven betreft, besteden de Duitsers wel meer aandacht aan de portefeuille. De uitgaven van de Duitse toeristen in Marokko bedroegen in 2016 1,5 miljard dirham tegen 1,9 miljard dirham in 2015, een daling dus.
marokko
duitsers
toerisme
onmt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam