WK 2018: Matchwinner Ziyech leidt Marokko door onmisbare klasse langs Mali (video)

marokko
0
2 sep '17
Een heerlijke galavoorstelling zetten de Leeuwen van de Atlas gisteren neer in een nagenoeg uitverkocht Stade Moulay Abdellah.

Avonden zoals deze maak je niet vaak mee met het Marokkaanse elftal, alles maar dan ook alles klopte aan het collectief van de ploeg van bondscoach Hervé Renard. Opbouw, het verdedigend werk, de aanvoer vanaf de flanken en de veldbezetting waren tegen groepsgenoot Mali meer dan in orde.

Maar nog belangrijker was het aandeel van één speler die nog niet zo heel lang geleden in de clinch lag met de Franse oefenmeester. Middenvelder Hakim Ziyech gaf gisteren nog meer glans aan zijn imago van publiekslieveling bij het Marokkaanse elftal.

Bij 4 van de in totaal 6 gevallen doelpunten was de Ajacied direct of indirect (voorassist bij de 2-0) betrokken. Het juweeltje van de avond was toch wel de 3-0, na de bal fraai aangespeeld te hebben gekregen door Nordin Amrabat sleepte Ziyech hem fenomenaal langs de Malinese verdediging om hem vervolgens onhoudbaar in de linkerkruising te pegelen.

In aanloop naar de resterende 3 kwalificatieduels die Marokko scheiden van het WK van komende zomer in Rusland heeft men dus gisteren hele goede zaken gedaan in Rabat. De Leeuwen van de Atlas gaan momenteel aan kop in de kwalificatiegroep, echter hebben Gabon en Ivoorkust één wedstrijd minder gespeeld. Vanavond vindt die krachtmeting plaats

De basisopstelling met de wissels: 

Munir, Hakimi, Benatia, Saiss, Ziyech, El Ahmadi (Fajr), Belhanda, Boutaib (Mahi), Boussoufa, Amrabat (Tannane), Dirar.

Bekijk hieronder de video voor de in totaal 6 heerlijke treffers: 

YouTube link

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2017
marokko
wk2018
ziyech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?