Salé: een mooie stad met een rijke geschiedenis (video)

marokko
0
2 sep '17
Salé, de tweelingstad van Rabat, gescheiden van Rabat door de Bouregreg rivier, heeft een rijke oude geschiedenis. Verschillende monumenten getuigen van deze oude pracht.

De camera van lefr360 heeft een rondleiding van de historische plaatsen van Salé gefilmd, met name in de Medina die in het begin van de twaalfde eeuw werd gesticht door Almohades. De stad werd vervolgens versterkt door een reeks muren met enorm grote poorten, met name die van Bab Mrisa dichtbij het stadscentrum, Bab-Bouhaja, Bab El Khémiss en Borj Addoumoue.

Onder de andere monumenten is de grote moskee "masjid Al Aadam", deze werd gebouwd tussen 1028 en 1029. Deze werd in 1196 op verzoek van Yacoub El Mansour hersteld en uitgebreid. Dit gebouw was de derde grootste moskee in het Koninkrijk qua grootte en belang na de Qaraouiyine van Fez en de Hassan II-moskee van Casablanca. Het was ook de plaats waar de nationalisten van Salé in de jaren dertig tegen het Franse kolonialisme streden.

De Medina van Salé bevat ook prachtige huizen. De geschiedenis van de stad werd ook verrijkt tijdens het heerschappij van de Meriniden in de dertiende eeuw, in die tijd maakte Salé een opmerkelijke ontwikkeling mee. De onlangs gerestaureerde Mérinides Medersa was een centrum voor kennis en ontwikkeling van de wetenschappen.

De Meriniden waren een moslimdynastie die van 1244 tot 1465 over Marokko en gebieden in Zuid-Spanje, Algerije en Tunesië heerste.Tegen het einde van de Almohaden-heerschappij veroverden de Meriniden, een stam van de Zenata-Imazighen, in 1269 geheel Marokko en vestigden daar een eigen dynastie. Niet alleen Fez, waar zij in 1270 het stadsdeel Fes Jdid ('nieuwe Fes') stichtten, maar ook andere Marokkaanse steden (waaronder Salé) werden door hen opgeluisterd met prachtige bouwwerken.

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
sale
geschiedenis
rondleiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi