Khemisset: Opening van een 'carob-fabriek'

marokko
3
3 sep '17
In het landelijke stadje Ait Siberne in de provincie Khémisset is op dinsdag 29 augustus een productie- en verwerkingsinstallatie van carob geopend.

Carob zijn de donkerbruine zaden in de peul van de Johannesbroodboom. Deze zaden kunnen rauw gegeten worden, maar wanneer deze gemalen en geroosterd worden, heeft carob wat weg van cacao. Carob bevat geen cafeïne en weinig vet in vergelijking met cacao, maar bevat wel natuurlijke suikers waardoor carob ook als zoetstof gebruikt kan worden. 

De fabriek heeft ongeveer 30 vaste en 50 tijdelijke werknemers en verwacht 2 miljoen ton per jaar te produceren, terwijl 80% van de productie bestemd is voor de export, meldt Medias24.

Het project begon in 2010 met de lancering van een herbebossingsproject. Hierbij werden ongeveer 270 ha johannesbroodbomen en 25 ha granaatappelbomen geplant, naast de oprichting van een kwekerij met een capaciteit van 80.000 stekjes.

© Redactie 2017
marokko
khemisset
carob
fabriek
johannesbroodboom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?