WK 2018: kwalificatieduel tegen Gabon gespeeld in Stade Mohammed V te Casablanca

marokko
3
3 sep '17
Het laatste aantreden voor het thuispubliek voor de Leeuwen van de Atlas in aanloop naar WK-kwalificatie zal plaatsvinden in Casablanca.

Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa gaf al kort na de 6-0 thuiswinst op Mali te kennen dat de laatste WK-kwalificatiewedstrijd in Casablanca afgewerkt zal worden. De ploeg van bondscoach Hervé Renard krijgt dan Gabon op bezoek, het land waar Marokko in een uitduel op gelijke hoogte (red. 0-0) tegen bleef steken. Tegen Oranje zou het Stade Mohammed V van Casablanca al gebruikt worden, echter werd dat plan afgeblazen aangezien het stadion nog niet gereed was voor een avondwedstrijd. 

Op de website van de FIFA staat die wedstrijd gepland op zaterdag 7 oktober om 21:00 Nederlandse tijd. Nu al is bekend dat net zoals de andere kwalificatiewedstrijden ook deze pot te zien zal zijn op in ieder geval Al Aoula en Arryadia. 

De laatste stap richting WK-kwalificatie:
Marokko is nog slechts 3 wedstrijden verwijderd van plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland. Na Mali en Gabon wacht een pittige uit-confrontatie met de directe concurrent voor plaats 1 in de groep, Ivoorkust. Dit treffen vindt plaats op maandag 6 november. 

© Redactie 2017
marokko
wereldkampioenschap
kwalificatie
frmf
fouzi lekjaa
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?