Noord-Korea zegt waterstofbom te hebben getest

algemeen
55
3 sep '17
Noord-Korea zegt zondag een waterstofbom te hebben getest die op een intercontinentale raket kan worden gemonteerd.
De "perfect geslaagde" proef is volgens de Noord-Koreaanse staatstelevisie een belangrijke stap naar de voltooiing van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma.

Het gaat om de zesde kernproef van Noord-Korea en de zwaarste tot nog toe. Volgens de Noord-Koreaanse televisie had leider Kim Jong-un opdracht gegeven voor de test.

Eerder waren in omliggende landen signalen van een aardbeving opgevangen die waarschijnlijk waren veroorzaakt door een ondergrondse explosie.

Trump

Donald Trump heeft via Twitter gereageerd op de jongste kernproef van Noord-Korea. Het land blijft in "woorden en daden zeer vijandig en gevaarlijk" tegenover de Verenigde Staten, schrijft de Amerikaanse president. "Noord-Korea is een schurkenstaat die een grote bedreiging en blamage vormt voor China, dat probeert te helpen maar met weinig succes."

Het regime in Pyongyang verhoogde de spanningen vorige week al door een raket over Japan heen af te schieten. De Japanse premier Shinzaro Abe noemde de nieuwe kernproef "volstrekt onacceptabel".
© ANP 2017
noordkorea
waterstofbom
kernwapen
trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
arrestatie
chan 2018
gevangenisstraf
amsterdam
cybercriminaliteit
frankrijk
wydad casablanca
frmf
ziekenhuis
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima