Politie beëindigt actie op Islamitische school

algemeen
6
4 sep '17
De actie op het dak van de nieuwe middelbare Islamitische school in de Amsterdamse wijk Nieuw-West is beëindigd door de politie.
De twee mannen die met bivakmutsen over hun hoofd protesteerden, zijn met een hoogwerker naar beneden gehaald en aangehouden.

De twee van de actiegroep Identitair Verzet hadden een spandoek aan de gevel gehangen met de tekst: 'Wie Islam zaait, zal sharia oogsten'.

In een verklaring schreef het Identitair Verzet: "De voorgenomen opening van de Islamistische middelbare school in Sloterdijk aan de Naritaweg te Amsterdam is onwenselijk vanwege de sympathie van bestuursleden voor het salafisme in het recente verleden."

Sander Dekker

De Raad van State oordeelde deze zomer dat de Stichting Islamitisch Onderwijs een school kan beginnen in Amsterdam. Dit was tegen het zere been van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs), die weinig vertrouwen zei te hebben in het bestuur van de school.

Actievoerders van het Identitair Verzet, dat zich naar eigen zeggen inzet voor het behoud van de Nederlandse identiteit, bezetten afgelopen weekend ook al de bouwplaats van een nieuwe moskee in Venlo. De politie beëindigde dit protest met de aanhouding van vier personen.
© ANP 2017
islamitische
school
amsterdam
actie
dak
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
arrestatie
chan 2018
gevangenisstraf
amsterdam
cybercriminaliteit
frankrijk
wydad casablanca
frmf
ziekenhuis
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima