Chefchaouen: Inwoners nemen recht in eigen hand

marokko
11
4 sep '17
In een video op social media is te zien hoe de lokale inwoners in Chefchaouen eigenhandig 2 dieven pakken en hoewel de reacties daarop positief zijn, hebben velen ook de vraag of ze nou ook zo vernederd moesten worden.

Twee dieven gingen een huis binnen in Bab Berred in de provincie Chefchaouen. Ze werden gepakt door de lokale bewoners. Vastgebonden, geslagen en mishandeld werden ze daarna onderworpen aan een vernederde ondervraging. En dit alles werd gefilmd en online gezet.

Volgens Alyaoum24, die deze informatie bericht, zijn de twee jonge dieven afkomstig uit de stad Sidi Kacem. Zij zouden het huis in de gaten hebben gehouden, waarin een man alleen woont. De laatstgenoemde, die voelde dat de jongens wat van plan waren, belde zijn buren die er niet lang over deden om tot zijn redding te komen.

De buren overmeesterden de dieven en waarschuwde de leden van de Koninklijke Gendarmerie. Maar voor de aankomst van de politie, werden de dieven ernstig mishandeld. Dit is niet nieuw in Marokko en zeker niet de eerste keer. Het roept wel de vraag op of mensen het recht hebben om op deze manier het recht in eigen hand te nemen, waarbij de wet wordt overtreden.

Het roept tevens de vraag op of dit wel om een simpele inbraakpoging ging. Bab Berred staat al jaren bekend als een stad waar op grote schaal cannabis wordt gecultiveerd.

© Redactie 2017
marokko
chefchaouen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?