Japan herhaalt dat zij de Polisario niet erkennen

algemeen
17
5 sep '17
Japan herhaalde stellig dat zij de separatisten van de Polisario niet erkennen tijdens een werkbezoek dat Hirofumi Nakasone vorige week in Rabat aflegde.
Tijdens zijn werkbezoek aan Marokko ontmoette Hirofumi Nakasone (voorzitter van de 'Japan-Marokko Parlementaire Vriendschap Associatie) de minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, en de staatssecretaris van het ministerie van Visserij, Mbarka Bouaida. Hij zei tijdens de gesprekken dat zijn land "een vreedzame oplossing ondersteunt" en Japan de Polisario absoluut niet erkend.

Bourita en Bouaida namen de gelegenheid om de reactie van Japan tijdens het diplomatieke incident in Maputo, Mozambique, te verwelkomen. Er braken toen schermutselingen uit tijdens een vergadering van TICAD toen daar ineens een onuitgenodigde "gast" opdook, de SADR. De Japanse reactie maakte een einde aan het binnendringen van de Polisario-delegatie. Zie onze eerdere berichtgeving: klik!

Tijdens het werkbezoek sprak de Japanse diplomaat ook met Bouaida over de bilaterale samenwerking op het gebied van maritieme visserij en mogelijkheden om deze te versterken. Beide partijen verwelkomen in dat opzicht de kwaliteit van deze samenwerking. De Japanners zijn grote liefhebbers van de Marokkaanse zeevruchten. Zo komt een groot deel van de octopus gebruikt in Japan uit de wateren van Marokko.
© Redactie 2017
marokko
japan
polisario
samenwerking
visserij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
doden
marokkaanse
auto
sancties
erdogan
royal air maroc
italie
migranten
explosieven
ramp
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
rabat
marrakech
ajax
eredivisie
daesh
amsterdam