Casablanca maakt zich zorgen over mogelijk gebrek begraafplaatsen

marokko
3
6 sep '17
In 2030 zal Casablanca het erg moeilijk gaan krijgen om plaats te vinden om de doden te begraven. De twee belangrijkste begraafplaatsen zullen in dat jaar volledig vol zijn.

Over 13 jaar zullen de bewoners van Casablanca meer zorgen hebben over waar de doden te begraven dan de parkeerproblemen en het weinige groen in de stad. Het probleem zal dan naar alle waarschijnlijkheid zo groot zijn dat ze bijna geen ruimte meer hebben om hun doden te begraven.

Het nieuwsmedium Assabah meldde gisteren dat de voorzitters van de twee belangrijkste begraafplaatsen van de metropool, Al Ghofrane en Arrahma, onlangs alarm hebben geslagen. Dit deden zij tijdens vergaderingen met de autoriteiten en verkozen ambtenaren, waaronder Mustapha Bakkoury, voorzitter van de regio Casablanca-Settat.

Volgens de krant, die de voorzitters van de twee begraafplaatsen citeert, heeft Al Ghofrane al twee derde van zijn grond gebruikt. Assabah meldt dat deze begraafplaats het aantal van 200.000 graven bereikt heeft. Er worden daar dagelijks tussen de 30 en 50 lichamen ontvangen om begraven te worden.

Wat Arrahma betreft, de andere grote begraafplaats in Casablanca, ligt het gebruik op 50% van de capaciteit van de begraafplaats. Ook hier zou volgens de voorzitter het ruimtegebrek in 2030 kunnen ontstaan.

Assabah herinnert er ook aan dat het beheer van een begraafplaats niet beperkt is tot het begraven van de doden. Zij benadrukken dat de verantwoordelijken erop toezien dat andere criteria ook op orde zijn, zoals straatverlichting, veiligheid, parkeerplaatsen en beplanting.  Om deze reden vragen de beheerders van de begraafplaatsen in Casablanca om meer middelen ter beschikking te stellen. De twee bovengenoemde begraafplaatsen ontvangen 3,6 miljoen dirham per jaar, terwijl hun uitgave ruim 3,5 miljoen dirham is. Het kleine overschot van ongeveer 80.000 dirham laat ze niet veel manoeuvreerruimte.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
begraafplaatsen
gebrek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?