WK 2018: Marokko niet effectief voor het doel, Ivoorkust blijft aan kop (video)

marokko
4
6 sep '17
Een cadeautje van groepsgenoot Ivoorkust werd onbenut gelaten door de Leeuwen van de Atlas.

Het uitduel van gisteravond tegen Mali waar eerder de verwachtingen van heel hoog waren, mondde uit in een anticlimax. Waar de ploeg van bondscoach Hervé Renard in Rabat nog volop productief was voor het doel, lieten de internationals gisteren kans na kans onbenut. 

Eerste helft
Op een erbarmelijk veld werd afgetrapt met een nagenoeg zelfde selectie als in het Stade Moulay Abdellah. Younès Belhanda kwam niet in het basiselftal voor vanwege een schorsing (tweede gele kaart in de kwalificatiereeks). De eerste uitgesproken kans om voor de voorsprong te tekenen was aan Mbark Boussoufa toe te schrijven. Na een uitmuntend voorgelegde bal van Khalid Boutaïb werd zijn inzet helaas gekeerd door doelman Diarra.De tweede grote kans van de eerste 45 minuten kwam op naam van Boutaïb. Zijn inzet ging ruim over de goal van de Malinese sluitpost.

Tweede helft
Na rust kreeg de uitblinker van het thuisduel, Hakim Ziyech, de grootste mogelijkheid om het offensief te openen. Marokko kreeg terecht een strafschop toegekend in de 70e minuut nadat routinier Boussoufa werd neergehaald in het zestienmetergebied. Vanaf 11 meter miste de international met inmiddels 7 treffers achter zijn naam namens Marokko. Meteen na het missen van deze pingel werd Ousamma Tannane binnen de lijnen gebracht ten koste van Ziyech. Enkele minuten na zijn intrede op het veld wist hij niet succesvol af te ronden, oog in oog met de Malinese doelman. 
Kansen genoeg had Marokko dus om de koppositie van Ivoorkust over te nemen. Desalniettemin blijft het verschil met de groepsaanvoerder nu beperkt tot slechts 1 punt. Met een thuisduel tegen Gabon en uitduel tegen Ivoorkust op het programma heeft de ploeg nog kans genoeg om alsnog aanspraak te maken op een WK-ticket.

De opstelling met wijzigingen
Munir El Mohamadi, Nabil Dirar, Medhi Benatia, Romain Saiss, Achraf Hakimi, Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa; Faycal Fajr (65′ Youssef Ait Bennasser), Hakim Ziyech (73′ Oussama Tannane), Nordin Amrabat (82′ Mehdi Carcela), Khalid Boutaib.


Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd:


YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=jtysBWEVQMY


Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2017
marokko
wk 2018
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
mali
herve renard
hakim ziyech
mbark boussoufa
khalid boutaib
ousamma tannane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?