Scholen in Tanger hebben een make-over gekregen (video)

marokko
0
7 sep '17
Meer dan 90% van de scholen in de stad Tanger zijn deze zomer opgeknapt. De scholen werden opgeknapt zodat ze meer uitnodigend zijn voor de schoolkinderen die vandaag starten met het nieuwe schooljaar.

De camera van Le360 bezocht enkele scholen in de stad Tanger. De renovatiewerkzaamheden die in veel gebouwen zijn uitgevoerd, zorgen voor nettere en gezellige klaslokalen waar de lessen worden gegeven. 

"Dit jaar zijn er een aantal werkzaamheden uitgevoerd zoals het verven van de binnen- en de buitenkant.  Deze werkzaamheden zijn in samenwerking met ouders, stichtingen en buurtbewoners uitgevoerd", zegt een van de geïnterviewden.

Er wordt ook aangegeven dat het verfraaien van de scholen hoort bij het nieuwe schooljaar 2017-2018 en werd gedaan als verwelkoming voor de leerlingen. Zoals de kinderen in huis rust ervaren moeten ze dit ook voelen als ze op school zitten, als deze niet schoon en mooi zijn zullen ze er geen rust in vinden.

De laatste geïnterviewde haalt als afsluiting een overlevering aan van de Profeet Mohammed, sallallahu alaihi wa sallam, waarin het belang van reinheid in de Islam word benadrukt.

Ontzettend leuk om deze fleurige scholen te zien, wij zeggen: Tanger, lead the way!

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
tanger
scholen
opgeknapt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?