Nador: oplichter opgepakt die Frans visum beloofde aan slachtoffers

marokko
2
7 sep '17
De Koninklijke Gendarmerie in de provincie Nador heeft een man gearresteerd die beschuldigd wordt van het oplichten van mensen die een visum voor Frankrijk wilden verkrijgen.

Meer dan 200 mensen die droomden van een Schengenvisum, om in het bijzonder Frankrijk te bezoeken, werden opgelicht voor een totale som van 10 miljoen dirham. De oplichter beloofde hen een visum voor Frankrijk in ruil voor een flink geldbedrag.

Al Massae meldt vandaag dat de diensten van de Koninklijke Gendarmerie van het landelijke stadje Arekmane, provincie Nador, onlangs de oplichter gearresteerd hebben.

De man, met de bijnaam "Lhaj", woonde zelf langere tijd in Europa voordat hij terugkeerde naar Marokko, hierdoor geloofden zijn slachtoffers dat hij de visa echt kon regelen. Daarnaast werd de man gezien als zeer religieus en de rechterhand van de lokale imam. De slachtoffers gaven hun paspoorten ook af aan de oplichter.

Nadat de visa uitbleef en de slachtoffers meerdere keren hun paspoort en geld hadden teruggevraagd, maar dit niet kregen, deden ze uiteindelijk aangifte tegen de man. Na onderzoek besloot de Koninklijke Gendarmerie de man te arresteren.

Al Massae herinnert eraan dat deze zaak niet de eerste van zijn soort is. Zo meldden de autoriteiten in juli dat in de stad Ras El Mae de autoriteiten een einde maakten aan de activiteiten van een oplichter die ook een Schengenvisum aan zijn slachtoffers beloofde. Hij haalde in totaal 800.000 dirham binnen.

© Redactie 2017
marokko
arekmane
oplichting
visa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?