Terreurverdachten: we wilden bank overvallen

buitenland
0
7 sep '17
De Franse autoriteiten hebben drie mensen opgepakt na de vondst van bestanddelen van explosieven. De verdachten claimen volgens de autoriteiten dat ze een bankoverval aan het voorbereiden waren, maar worden verdacht van terroristische activiteiten.

De politie arresteerde de verdachten nadat bij een inval in een appartement in de Parijse voorstad Villejuif bestanddelen waren aangetroffen van de onder extremisten populaire springstof TATP. Een loodgieter had de autoriteiten getipt over verdachte toestanden.

"De mensen waar onderzoek naar wordt gedaan spraken over het opblazen van een bank met TATP", zei minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) tegen radiozender Franceinfo. "Maar de manier waarop wij het zien is dat ze banden hebben met terrorisme."

Verdachte stoffen

De autoriteiten vonden donderdag ook nog een tweede voorraad verdachte stoffen in de omgeving van Parijs. Dat gebeurde toen de politie een inval deed in een garage die werd gehuurd door één van de drie, zei een justitiebron.

TATP (acetonperoxide) geldt als een zeer gevaarlijke en relatief makkelijk te produceren springstof die al bij meerdere aanslagen is gebruikt. De Franse autoriteiten troffen in april ongeveer drie kilo van de stof aan bij een inval in een woning in Marseille.

© ANP 2017
parijs
terreurverdachten
bankoverval
explosieven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi