Marokkaanse rabbijn keert definitief terug naar Marokko om armoede te bestrijden in vaderland

marokko
9
7 sep '17
De geestelijke wil dit bereiken door belangrijke en grote zakenmensen te verenigen om zodoende financiële middelen te genereren voor dit voornemen.

Abraham Joulani, een van oorsprong Marokkaanse Jood en nu dus rabbijn, verliet ruim 20 jaar geleden zijn vaderland om in Jeruzalem te gaan wonen. Na een recentelijke bezoek aan Marokko schrok hij heel erg van de armoede en lage levensstandaarden waar veel Marokkaanse burgers onder gebukt moeten gaan, "niet alleen in dorpen, maar ook in grote steden zoals Casablanca".

In een interview met de tv-zender Al-Hurra vertelt hij over een plan wat hij binnenkort hoopt uit te kunnen rollen, Joulani wil zakenmensen ertoe bewegen dat ze maandelijks hun steentje bijdragen om zo deze armoede en de gevolgen ervan te kunnen verzachten.

Om dit te kunnen realiseren koos hij ervoor om Jeruzalem te verlaten en zich definitief te vestigen in Marokko. Abraham Joulani wil zakat distribueren op een billijke manier door het toewijzen van een maandelijkse toelage van 500 dirham voor elk arm gezin, zodat ze kunnen zorgen voor de basisbehoeften in huis.

Wel geeft hij in het interview aan dat lang niet iedereen even enthousiast is over het voorgestelde plan: "De hoop zal ik niet verliezen, dit project is en blijft uitvoerbaar. Te zijner tijd zullen de deelnemers het potentieel ervan inzien."

© Redactie 2017
marokko
armoede
rabbijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?